Langedijk, 18 juni 2014. Waar het vorige gemeentebestuur van Langedijk het plan voor een Adventurepark aan het Geestmerambacht nog afwees, heeft het nieuwe college het initiatief van De Geus weer bespreekbaar gemaakt. Het gaat om een pretpark aan de noordwestoever, tegen natuurgebied De Kleimeer aan. Er moeten onder andere een 24 meter hoge klimtoren op een hoge heuvel komen, twee tokkelbanen van 250 meter, een Mountainbike Challenge, een waterpark en horeca.

Vogelwerkgroep Alkmaar en Stichting Kleimeer zijn niet principieel tegen, zij willen dat het park 130 meter bij het natuurgebied vandaan gebouwd wordt. Gebouw, parkeerterrein en infrastructuur zouden zeldzame vogels verjagen. De Geus wil dat niet, want het ziet de gekozen locatie als een ideale plek. Het college en de geïnteresseerde partijen betwijfelen het risico, aldus het NHD, maar zou dat zo kunnen zijn kan het principeverzoek nog aangepast worden. De oppositie (Kleurrijk Langedijk, GroenLinks en HvL/D66) is daar sceptisch over en wijst er ook op dat het verzoek tegen het bestemmingsplan in gaat. Een handtekeningenactie onder bezoekers van het Geestmerambacht had volgens GL honderden handtekeningen opgeleverd.

Het volledige plan van De Geus is op de website Geestmerambacht.nl te vinden.

20140618 adventurepark geestmer

Pin It
Bekeken: 1740x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/