Donderdag 23 april was het nationale Girlsday. Girlsday is een initiatief van VHTO, oftewel het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel van VHTO is om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Tijdens Girlsday openden tal van technische bedrijven en bèta- en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar om te laten zien hoe leuk techniek kan zijn.

Ook Cyso uit Alkmaar deed hieraan mee en ontving 16 meiden van het PCC Bergen. Cyso is een managed hosting provider en verzorgt de techniek achter duizenden domeinen, websites en webapplicaties. De meiden kregen eerst uitleg over het bedrijf en hoe leuk het is om in de ICT te werken. Daarna gingen ze de strijd met elkaar aan met een wedstrijdje servers aansluiten en wachtwoorden hacken. Deze activiteiten werden begeleid door de vrouwelijke medewerkers van Cyso. De winnaars gingen met een fashioncheque naar huis.

Pin It
Bekeken: 6410x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/