Alkmaar, 07 juli 2014. Het vierde zomeravondconcert in de Grote Kerk is op woensdag 30 juli en wordt gegeven door de bekende organist Bram Beekman uit Middelburg. Deze legde het complete orgelwerk van Johann Sebastian Bach vast op cd, exclusief gespeeld op historische orgels in Nederland. Ook het Alkmaarse Van Hagerbeer/Schnitger-orgel maakte deel uit van deze serie. 

Beekman's avondconcert is geheel gewijd aan Johann Sebastian Bach. Hij opent zijn concert met een compositie ontstaan in Weimar, het levendige Preludium et fuge in G groot. Vervolgens trakteert hij op een selectie uit de zogenoemde "Leipziger Choräle", koraalbewerkingen die echter merendeels uit Bach's vroege Weimarse tijd stammen: 'Allein Gott' met de zangerige melodie in de middenstem, 'An Wasserflüssen Babylon' en 'Schmücke dich ,O liebe Seele' waarbij de overvloedige ornamentiek zinspeelt op "schmücken", versieren. Een unieke kans om de kwaliteiten van het Alkmaarse orgel als Bach-orgel te ervaren!

Het zomeravondconcert op 30 juli begint om 20:15 uur. Toegang is € 8,- (Vrienden € 7,-). Meer informatie op de websites van de Grote Kerk Alkmaar en Alkmaar Orgelstad.

Pin It
Bekeken: 1145x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/