Alkmaar, 08 juli 2014. De gemeente Alkmaar heeft maandag twee nieuwe homo-ambassadeurs aangesteld. Zij zetten het werk van de vorige ambassadeurs de komende twee jaar weer voort. Hun taak is om zich in te zetten voor homo-emancipatie in de stad, met name daar waar nog taboes heersen. Alkmaar loopt daarmee op kop. Wethouder Mirjam Hamberg installeerde Lili Brouwer (sport) en Gerard Wilts (religieuze gemeenschappen). Om het team van vier weer compleet te maken, zoekt de gemeente nog een homo-ambassadeur. 

Uit onderzoek blijkt dat het taboe op homoseksualiteit op het gebied van sport, onderwijs, ouderen en religieuze gemeenschappen het grootst is. Alkmaar zet zich daarom specifiek hier actief in om sociale acceptatie, dus juist hier wordt op ingezet. Samen met Conny van Iersel (ouderen en zorg), die nog een derde jaar doorgaat, zullen Lili Brouwer en Gerard Wits organisaties in hun gebied adviseren bij het stimuleren van tolerantie naar de LHTB-gemeenschap (lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgenders). Hierbij zetten zij hun brede netwerk en ervaring in.

Wethouder Mirjam Hamberg (SP) van Emancipatie benadrukte bij de installatie: "Elke inwoner van Alkmaar, ongeacht seksuele geaardheid, moet zichzelf kunnen zijn. Zolang dat niet het geval is, is actie een vereiste’. De inzet van homoambassadeurs vloeit voort uit het Meerjarenplan Lokaal LHBT-Emancipatiebeleid ‘Alkmaar kleurt Roze'."

Voor het onderwijs zoekt de gemeente Alkmaar nog een homo-ambassadeur. Wie interesse heeft om als homo-ambassadeur onderwijs aan de slag te gaan of ken jij iemand die dit zou willen kan de vacature op de website van Bureau Discriminatiezaken Art.1 bekijken. 

Foto: Lili Brouwer, Gerard Wilts, Mirjam Hamberg.

20140708 homoambassadeurs

Pin It
Bekeken: 1566x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/