Alkmaar, 10 juli 2014. Vandaag vanaf 12.30 uur is Huize De Dieu, een van de meest mysterieuze monumenten van Alkmaar omdat het zo ontoegankelijk was, het domein van schilder Alice Brasser. De meer dan 100 oprichters van Stichting De Dieu zijn enthousiast over het idee om iemand voor 24 uur in hun monumentale pand te laten wonen. De combinatie tussen Alice Brasser en Huize De Dieu moet een interessante ontmoeting zijn. Tussen 16.00 en 17.00 uur is er een 'Gluuruurtje'. Dan kunnen bezoekers zelf meegluren met de reis van de kunstenares.

Huize De Dieu was jarenlang hermetisch afgesloten. De prachtige kunst is onder het grote publiek dus grotendeels een mysterie gebleven. Binnen wordt hard gewerkt aan de inrichting. Over een paar maanden is Alkmaar een toegankelijk paleis rijker; dan is de herensociëteit met allure een feit, en kunnen bezoekers terecht voor meer dan een versnapering alleen. Wethouder Anjo van de Ven: "De Dieu is een mooi voorbeeld van de nieuwe bestemming die ons kostbare erfgoed kan krijgen. De overheid kan het zeker niet alleen. De 100 founders namen zelf het initiatief tot de functie van dit bijzondere woonhuis."

Schilder Alice Brasser is in Alkmaar geboren. Ze volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Kunst. Belangrijke inspiratiebronnen voor haar werk zijn de natuur, landschappen en dagelijkse rituelen. De schilderijen vertellen een verhaal met meerdere lagen. Het mystieke werk is populair en trekt ook internationaal de aandacht. Alice Brasser schildert graag op locatie.

Wethouder Monumenten, Kunst en Cultuur, Anjo van de Ven overhandigde om 12:30 uur samen met vertegenwoordigers van 100 founders van Stichting De Dieu de monumentensleutel aan Alice Brasser. De woonkamer van Huize De Dieu vormt het tweede toneel voor een unieke 24-uurs reis in een Alkmaars monument.

Pin It
Bekeken: 1772x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/