Alkmaar, 10 juli 2014. Vergassing van biomassa is een techniek in ontwikkeling. In de 'Energy Valley' regio zijn veel initiatieven gaande op dit vlak. Eén daarvan is het Groen Gas Cluster Regio Alkmaar met als initiatiefnemers TAQA, ECN, Stichting Energy Valley, provincie Noord-Holland en gemeente Alkmaar. Het Cluster gaat inmiddels door het leven onder de noemer INVESTA (Institute for Valorisation and Expertise in Thermochemics Alkmaar) en heeft als doel de ontwikkeling van het vergroenen van gas te versnellen. Teamwork Technology is bij het project betrokken geraakt en ervoor naar Alkmaar verhuisd. Het bedrijf heeft een subsidieaanvraag gedaan voor 110.000 euro. In het eerste jaar 30.000 euro budget verleend, in het tweede en derde jaar 40.000 euro. Het college is akkoord gegaan en verstrekt het krediet in de vorm van een prestatiesubsidie.

Groen Gas Cluster Regio Alkmaar, oftewel INVESTA, zorgt voor een structurele versterking van de keten van biomassavergassing in de Energy Valley regio, waarbij de basis van INVESTA is gevestigd in Alkmaar. INVESTA streeft ernaar internationaal actief te zijn voor zowel grote als kleine bedrijven, onderwijs en onderzoeksinstellingen die actief zijn in de keten van methaan.

Pin It
Bekeken: 1118x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/