Alkmaar, 10 juli 2014. Op zaterdagavond 19 juli klinkt warme, gepassioneerde muziek op het Canadaplein. Vanaf 20.30 uur verzorgt de Portugese zangeres LuzazuL er een swingend optreden. Ze wordt daarbij begeleid door een groep muzikanten met een ijzersterke reputatie. LuzazuL brengt een zonovergoten, lentefrisse mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Middelpunt in deze sprankelende voorstelling is het zoetgevooisde timbre van de Portugese zangeres.

LuzazuL gebruikt de kracht van de traditie en durft tegelijk te experimenteren, waardoor de muzikanten imponeren bij elk optreden. Haar nummers bestrijken een palet aan emoties. De muziek voelt warm, open, licht en af en toe melancholisch. Groovy organische beats nodigen uit tot dansen, terwijl de langzamere nummers, zoals het ondoorgrondelijke ‘Amor’, voor kippenvel zorgen. TROUW gaf LuzazuL vijf sterren: "Canvas’ betovert dankzij de ideeënrijkdom en de oorstrelende zang". NRC: "een wiegende soundtrack voor een warme zomer".

Maar eerst is het de beurt aan Theatergroep De Jongens met Trap. Zaterdag spelen ze om 20:30 uur, en zondag nogmaals om 14:30 uur. De Jongens staan bekend om hun rauwe beeldende voorstellingen vol absurde slapstick en effecten, met weinig woorden en veel daden. Met behulp van gevaarlijke stunts laten ze zien hoe ver mensen gaan in hun pogingen om te overleven. Een voorstelling met een grote trap als middelpunt, veel humor,  verrassing, gevaar en energie.

Zomer op het Plein vindt plaats van 22 juni t/m 10 augustus. De 14e Zomer op het Plein wordt mede mogelijk gemaakt door TAQA Theater De Vest en ondersteund door Rabobank Alkmaar e.o., het TAQA Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Woonwaard en Mooiland. Het volledige programma is te lezen op de website Zomer op het Plein.

Pin It
Bekeken: 1360x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/