Het parkeerterrein en het omliggende gebied van voetbalvereniging Kolping Boys heeft een nieuwe en frisse uitstraling gekregen. Samen met omwonenden en instanties is er gekeken naar de herinrichting van het stuk grond in Oudorp. Het vernieuwde terrein is op 29 april geopend door wethouder bereikbaarheid Jan Nagengast.

De herinrichting is een uniek project waarbij er integraal is gekeken naar de omgeving. Aanleiding was een grote parkeerdruk op wedstrijddagen en sociaal onveilige indruk op het parkeerterrein.

Niet alleen de bestrating is aangepakt maar ook de parkeervakken en het groen. De parkeervakken zijn uitgevoerd met voorgekweekte grasroosters. Door toepassing van deze grasroosters op een laagje bomenzand en een fundering van lavaslakken is afwatering via het riool overbodig geworden. Dit is een zeer duurzame en efficiënte aanpak en in totaal zijn 88 extra parkeervakken gerealiseerd.

Tijdens de opening heeft Stadswerk072 middels een spectaculaire test de afwatering in de nieuwe parkeervakkengedemonstreerd.

Pin It