Heerhugowaard, 14 juli 2014. Woensdag 16 juli om 11.00 uur stelt Heerhugowaards wethouder Monique Stam het laatste deel van de Oosttangent open. Het gaat om het deel tussen de Zuidtangent en de Beukenlaan langs de Waarderhout. De Oosttangent loop nu door van de N508 tot aan de Krusemanlaan aan de noordzijde. Daarmee is een rondweg voor Heerhugowaard een feit. En dat was nodig om de Middenweg en woonwijken te ontlasten. Daarnaast zorgt de Oosttangent voor een goede bereikbaarheid van nieuwbouwlocatie De Draai.

De komende tijd worden er nog een kleine werkzaamheden afgerond. Na de zomervakantie wordt de ANWB-bewegwijzering geplaatst en wordt er nog groen aangeplant. Dat kan pas in het najaar tijdens het plantseizoen. Er komt dan beplanting tegen de geluidsschermen vlakbij de rotonde Zuidtangent – Oosttangent. Daarnaast komen er bomen langs de waterloop van de Oostertocht tussen de Zuidtangent en de Beukenlaan.

De aanleg van de verbinding tussen de Zuidtangent en de Krusemanlaan begon in 2009. In 2010 werd het eerste deel tussen de Krusemanlaan en de Van Veenweg voltooid. In 2012 en 2013 werd gewerkt aan het stuk tussen de Van Veenweg en de Beukenlaan. Eind 2012 is ook gestart met deel wat nu bijna klaar is. Oorspronkelijk had de Oosttangent al eerder klaar moeten zijn. Maar in het voorjaar van 2013 ging de aannemer failliet. In augustus 2013 is het werk hervat dat nu bijna klaar is.

Met de oplevering van het laatste deel van de Oosttangent is het eerste grote wegenproject van 2014 afgerond. Later deze zomer volgt de N242 Westerweg. En in oktober is de Zuidtangent klaar. Vorige maand werden de Stationsweg en de fietsbrug al opgeleverd.

De afgelopen jaren is Heerhugowaard fors gegroeid. Nadat alle wegwerkzaamheden klaar zijn, heeft Heerhugowaard een toekomstbestendige infrastructuur die hierbij past. Dat is een belangrijke randvoorwaarde voor Heerhugowaard om economisch aantrekkelijk te kunnen blijven.

Pin It
Bekeken: 1169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/