Piet Dekker uit Broek op Langedijk kwam, zag en overwon tijdens zijn debuut op het mountainbike parcours van Sportpaleis Alkmaar. Dekker profiteerde optimaal van de afwezigheid van onder andere Bogaards, Zwaan en De Roeck die de laatste weken veelal het podium bepaalde.

Dekker startte sterk en reed direct vanaf het begin weg met De Groot en Alkmaarder Eizinga, die beiden ook nieuw waren op het parcours. De mannen wisselden veelvuldig van koppositie totdat een kwartier voor tijd Dekker een versnelling inzette die zowel De Groot als de Eizinga uiteindelijk te machtig was.

Piet Dekker met een ruime voorsprong op Eizinga op het laatst rustig naar de eindoverwinning rijden. De derde plaats was echter niet voor De Groot. Hij moest het hoge tempo eerder in de wedstrijd uiteindelijk bekopen en zag de Alkmaarder BartJan Leegwater in de laatste ronde nog voorbij komen.

De waardecheque van Winkelcentrum De Hoef ging na afloop in de horeca middels verloting voor de tweede keer op rij naar Sander Apeldoorn.

De volgende MTB-classic wordt donderdag 7 mei om 20:00 uur verreden.

Pin It