Alkmaar, 04 augustus 2014. Vorige week donderdag gebeurde het weer eens op de meldkamer in Alkmaar. Een centralist stuurde met spoed agenten naar een 112-melding over een man met een vuurwapen in een park in Bovenkarspel. Agenten in omgeving gingen hier met spoed naartoe, maar al snel merkten zij dat het ging om een valse melding. Na onderzoek gingen zij naar het huisadres (in Grootebroek) van de melder, waar ze de 20-jarige man rond 14:00 uur aanhielden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. 

Het doen van valse meldingen is strafbaar en kan grote gevolgen hebben. Het doen van valse aangifte of het onnodig bellen van het alarmnummer is een misdrijf en wordt bestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete.

Lars Muus was de centralist die de valse melding kreeg. Hij en zijn collega's hebben ze wel vaker: "Als wij bij de meldkamer een telefoontje krijgen, dan sturen wij hier bij ernstige zaken met spoed agenten op af. Zij haasten zich door het verkeer om de gevaarlijke situatie te beëindigen of om verdachten aan te houden. Wanneer je merkt dat het om een valse melding gaan, dan heerst er ongeloof en verbijstering bij de agenten en ook bij ons in de meldkamer. We realiseren ons in zo’n geval wat we hebben gedaan om op de plaats van het incident te komen. We laten alles uit onze handen vallen om zo snel mogelijk bij een 112-melding te kunnen zijn. En soms kunnen we door zo’n valse melding niet naar andere (minder spoedeisende) meldingen toe of moeten andere mensen langer wachten. Dat is onacceptabel. Voor ons op de meldkamer, voor de agenten op straat, maar bovenal voor de burgers die een beroep op ons doen in noodsituaties!"

Pin It
Bekeken: 1369x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/