Alkmaar, 08 augustus 2014. Zondag 24 augustus organiseert Cultuurpark de Hout de Keltische Middag. Alle liefhebbers van Ierse en Schotse muziek - maar bijvoorbeeld ook van Amerikaanse folk - zijn van harte welkom bij dit vervolg op de bekende Ierse Middag. Om 13.00 uur opent Steve the bagpipe player het festival bij de muzieknis in de Alkmaarder Hout. Na de opening staan op het podium: Tweedledum & Tweedledee, Ma Murphy, A Thousand Sails en The McGonagalls. Ook op het veld is van alles te doen en te beleven. Het festival is om 18.30 uur afgelopen. De toegang is vanzelfsprekend weer gratis.

Steve the bagpipe player trapt af om 13:00 uur. Hij verzorgt al jaren doedelzak optredens tijdens allerlei evenementen in verschillenden landen. Muziekduo Tweedledum & Tweedledee speelt op een authentieke middeleeuwse Keltische draailier en doedelzak, soms afgewisseld met zang. De band Ma Murphy speelt Ierse muziek, met soms een uitstapje naar Amerikaanse folk, Tex Mex en country. De Belgisch–Frans–Schotse Pogues coverband A Thousand Sails schuimt sinds 2012 festivals en cafés af. The McGonagalls zijn hekkensluiter om 17:15 uur. De 'happy drunken family' folk/punkband uit Alkmaar en Dundee (Schotland) laat invloeden van The Mahones, Wolfe tones en Dropkick Murphys horen.

Net als in 2013 kunnen jong en oud meedoen aan de Highlandgames. De kinderverhalenverteller Bastiaan vertelt een spannende Keltische sage over Raban. Het duo Tweedledum & Tweedledee laat op het veld meer horen en vertelt over hun instrumenten. De bekende Alkmaarse schilders Hermanus en RIANN (Poëtisch Realisme) presenteren in Kunstnest hun nieuwste werk.

Tijdens de Keltische Middag kan men genieten van Guinness en Kilkenny, maar ook afgebakken pasties, scones of een andere Keltische lekkernijen. Er is een authentieke mobiele Keltische smederij en er zijn allerlei producten te koop, zoals Schotse kleding tot schapenvachten, muziekinstrumenten, sieraden maar ook fantasy artikelen.

Het volledige programma is te vinden op de website van Cultuurpark De Hout

Pin It
Bekeken: 1811x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/