Alkmaar, 10 augustus 2014. AZ heeft zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Heracles Almelo werd het, met nieuwelingen Hupperts en Tankovic in de basis, 0-3 voor de Alkmaarders. De eerste helft ging gelijk op en er werden zo nu en dan  wat spelden prikken uitgedeeld door Heracles. AZ zette daar een aantal afstandsschoten tegenover, maar beide ploegen gingen rusten met 0-0.
Direct na rust werd het duel een stuk aantrekkelijker. Henriksen kwam vrij voor de keeper, maar wachtte te lang en liet de kans onbenut. Heracles was dichterbij een treffer, doordat Bel Hassani op de paal schoot. Na 56 minuten kwam AZ op voorsprong. De bal belandde voor de voeten van Berghuis en die schoot vanaf de rand van de zestien meter raak: 0-1. Niet veel later zette de Limburger Hupperts de ploeg uit Alkmaar op 0-2. Een prachtig schot in de verre hoek was de keeper van de Almeloërs te machtig. In de 76e minuut bepaalde de andere aanwinst Tankovic de eindstand op 0-3. De doelman van Heracles verwerkte een schot van Berghuis niet goed en in de rebound maakte de Zweedse Bosniër het eenvoudig af.