Alkmaar, 12 augustus 2014. Zomer op het Plein 2014 is zondagmiddag afgesloten met een mooi concert van Sandra van Nieuwland. Samen met zangeres Sofia Dragt was zij de hekkensluiter van de 14e editie van Zomer op het Plein, dat gedurende de zomermaanden op het vernieuwde Canadaplein plaatsvond. Zomer op het Plein werd, net als voorgaande jaren, weer zeer goed bezocht. De organisatie is dan ook tevreden; alleen op het moment van de WK- voetbalwedstrijden voldeden de bezoekersaantallen niet geheel aan de verwachtingen. Dat is ook de reden dat Het Groot Openbaar Alkmaars Dictee werd afgelast. Herman in een bakje Geitenkwark werd wegens ziekte op het laatste moment vervangen door het cabaretduo Yentl en de Boer, winnaar van de Wim Sonneveld prijs 2013.

Intieme luisterconcerten, cabaret, jeugdvoorstellingen en spetterende muziekoptredens: het was er allemaal de afgelopen maanden. Tijdens de optredens was het aangenaam toeven in het gras en ten tijde van de optredens waren de weersomstandigheden in de meeste gevallen gunstig. Zelfs zondag werd het publiek redelijk gespaard. Bij het optreden van Sofia Dragt regende het niet hard. In de pauze was het even erger maar met Sandra van Nieuwland werd het weer droog. En dat het bleef het ook bijna helemaal. Pas toen ze klaar was stortte het water de lucht uit. Fotografen Marco Schilpp en Robin Korving legden de laatste optredens vast.

Ook de derde editie van Zomer in De Mare, onderdeel van Zomer op het Plein, was zeer succesvol. Op het Europaplein bij Winkelcentrum De Mare kon jong en oud vier zondagmiddagen genieten van in totaal zeven voorstellingen. De voorstellingen trokken in totaal ruim 2500 bezoekers, dat zijn er 700 meer dan vorig jaar. 

De startdatum voor de 15e editie is ook al bekend: zondag 21 juni 2015 is het opnieuw Zomer op het Plein.

 

Pin It
Bekeken: 1848x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/