Op 23 april vond tijdens de Longdagen in de Jaarbeurs (Utrecht) de bekendmaking plaats van de winnaar van het Gouden Idee voor COPD 2015. Het winnende idee, genaamd ontslaginformatie na een COPD-exacerbatie, is ingediend door Inge Weemhoff, verpleegkundig specialist in opleiding in het Medisch Centrum Alkmaar. Het idee van de winnares ontving maar liefst 40 procent van de stemmen.

Over haar idee zegt Inge Weemhoff dat veel patiënten na een opname nog tal van vragen hebben, bijvoorbeeld over medicatie. Zij heeft nu een praktische, goed leesbare ontslaginformatie geschreven. Hierin is de feedback van longarts, fysiotherapeut, patiënt en verpleegkundige verwerkt. Ze is van plan om dit document in app-vorm uit te brengen zodat zowel patiënten als zorgverleners de informatie altijd bij de hand hebben.

Hendrien Witte, directeur van de Longfonds patiëntenvereniging en lid van de jury, zei over het idee van Weemhoff: "Een mooie winnaar. Het idee draagt er aan bij dat patiënten betere kennis hebben en daardoor ook regie kunnen nemen in hun zorg."

Pin It
Bekeken: 5132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/