Alkmaar, 18 augustus 2014. Met de herinvoering van tweerichtingsverkeer op de Kanaalkade is het fietspad versmald tot 1,2 meter breed en de maximumsnelheid voor auto’s verhoogd van 30 naar 50 km/u. Met name bij de bushalte is de ruimte krap, hier is het fietspad zelfs maar 1,1 meter breed. GroenLinks vindt dat hierdoor de veiligheid van de fietsers ernstig wordt aangetast. De partij gaat het college donderdag vragen de maximumsnelheid tijdelijk terug te brengen tot 30 km/uur. In oktober worden trottoirs en parkeerplaatsen van de Kanaalkade aangepast. Dan kunnen de fietsstroken aan de minimale eis van 1,5 meter voldoen.

Met name voor fietsende ouderen en kinderen is deze onveilige situatie volgens GroenLinks niet verantwoord: "De Kanaalkade dreigt nu een racebaan voor doorgaand autoverkeer te worden. Het maakt een bezoekje aan de binnenstad per fiets opeens een stuk minder aantrekkelijk. De bedoeling van de herinrichting van de Kanaalkade was juist om het bezoek aan de binnenstad te stimuleren." De partij staat op één lijn met de Fietsersbond, die afgelopen week al pleitte voor de 30 km/uur.

Pin It
Bekeken: 1334x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/