Alkmaar, 20 augustus 2014. Zaterdag 23 augustus verricht wethouder ‘groen’ Anjo van de Ven (OPA) de officiële en feestelijke opening van het Alkmaars bewonersinitiatief van het eerste uur: Park De Oude Kwekerij. Alkmaarders zijn van harte welkom. Het park kwam tot stand door een samenwerking van gemeente Alkmaar met de wijken die om het park liggen plus het team van JOL Bergerhof.

In de afgelopen tijd is de voormalige stadskwekerij omgebouwd tot een prachtig recreatiepark. Hier krijgen in de nabije toekomst nog mooie projecten vorm. Er kan al gesport worden op het nieuw aangelegde sportveld en er is een boomgaard aangeplant. Er wordt nog druk gebouwd aan het openluchttheater en aan de aanleg van speelterreinen voor kinderen van verschillende leeftijden. Verder staan er nog een educatieve tuin, een rust- en natuurgedeelte en een stadsimker met een aantal bijenkasten op de agenda. Dankzij sponsoren als SNS Reaal, Arcadis, KNHM, ANWB, Alckmare Notariaat, Grontmij, donateurs en natuurlijk gemeente Alkmaar, kan dit Park volgens de wensen van de bewoners tot stand komen.

De opening krijgt extra kleur doordat die dag ook het traditionele jaarlijkse wijkfeest en het volleybaltoernooi van de Bergermeer zich in het park afspelen. Zo is de opening tegelijkertijd het decor voor het eerste sportevenement in het park. Daarnaast is er voor kinderen overdag veel te doen en te spelen.

Alle bewoners uit de omliggende wijken zijn van harte welkom om deel te nemen. Wethouder Sport Peter de Baat (VVD) neemt dit jaar de prijsuitreiking voor zijn rekening. Na het toernooi vindt het openingsfeest plaats met livemuziek van de band Lynx en een DJ. Hiermee toont het Park aan dat het vooral ook een groene verbindende oase tussen drie wijken is, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen leuke activiteiten kunnen organiseren.

Het programma begint om 12:00 uur met een gezamenlijke warming up voor het volleybaltoernooi. Om 14:00 uur opent Van de Ven officieel het park. Om 18:00 uur is het etenstijd en vanaf 18:30 uur is het tijd voor het feest, dat tot rond 23:00 uur zal duren. Voor meer informatie en inschrijving, ga naar de website Feest In Ons Park en/of de website van Park De Oude Kwekerij.

 

Pin It
Bekeken: 1496x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/