Op 1 mei heeft de Regionale Projectgroep Heroriëntatie Doelgroepenvervoer het contract met het adviesbureau Trafficon per direct opgezegd. Voor de aanbesteding Doelgroepenvervoer had de regio Alkmaar een contract afgesloten met Adviesbureau Trafficon.

Het adviesbureau heeft op zijn beurt externe expertise ingehuurd. Onlangs bleek echter dat de door Trafficon ingehuurde expert de oud-medewerker is die bij de aanbesteding in Limburg in opspraak is geraakt.

Deze oud-medewerker van de huidige vervoerder Veolia in Limburg had vertrouwelijke informatie vanuit zijn (ex)werkgever aan de concurrent Qbuzz doorgespeeld, waardoor een eerlijke aanbesteding niet meer mogelijk was. Trafficon heeft na deze onthulling onmiddellijk de banden met de betreffende persoon verbroken.

Om iedere schijn van belangenverstrengeling te voorkomen is besloten het contract met het adviesbureau per direct op te zeggen. Inmiddels is een aantal nieuwe partijen uitgenodigd om de aanbesteding zo spoedig mogelijk voort te zetten. De regio hoopt eind deze week een nieuwe overeenkomst te kunnen afsluiten.

Pin It