Het Jeugdzomerkamp van Stichting Binnenstadscentrum Alkmaar vindt dit jaar plaats van zaterdag 4 juli tot en met vrijdag 10 juli. De vrijwilligers zijn hard bezig met de organisatie van het Jeugdzomerkamp 2015: fondsen werven, activiteiten regelen, vervoer en verblijf organiseren, er komt een hoop bij kijken. Er is veel te doen en ze kunnen goed een helpende hand gebruiken.

Aan het Jeugdzomerkamp kunnen ruim 60 kinderen deelnemen, ingedeeld in drie leeftijdsgroepen. De jongste groep kinderen heeft de leeftijd van 7 en 8 jaar, de middengroep van 9 t/m 11 jaar en de tienergroep van 12 t/m 15 jaar.

Elke groep kinderen heeft gedurende de kampweek een eigen leidinggroep en een eigen activiteitenprogramma met onder meer, sporten als zwemmen, spel, kampvuur en creatieve activiteiten verbonden aan een thema. Uiteraard ontbreekt de bonte avond niet.

De taken van de vrijwilligers verschillen tijdens de kampweek van begeleiding van een groep kinderen tot kokkerellen in het keukenteam. Meer informatie over het Jeugdzomerkamp, de locatie en vrijwilliger worden op de website van Jeugdzomerkamp Alkmaar.

Pin It