Alkmaar, 25 augustus 2014. Afgelopen week heeft OPA zich twee maal moeten inschrijven bij het stembureau van Alkmaar, vanwege het ontstaan van de landelijke partij Ouderen Politiek Actief. Eenmaal als Onafhankelijke Partij Alkmaar met als aanduiding OPA, zoals OPA deze hele eeuw al bekend staat, en eenmaal als Onafhankelijke Partij Alkmaar, zonder de afkorting, omdat de partij anders het risico loopt zonder naam door het leven te moeten.

OPA zal bij een eventuele afwijzing het er niet bij laten zitten. De Alkmaarse partij heeft voor de zekerheid ook een naam ingediend zonder de aanduiding en hiervoor ook betaald. “De straf van Den Haag is hard als je tegen hun regels ingaat, als je de procedure verliest komt er alleen lijst 2 boven de lijst te staan. Voor de zekerheid hebben we dus ook een verzoek ingediend zonder OPA als aanduiding” aldus wethouder Kloos van OPA.

Op verzoek van de gemeenteraad had burgemeester Bruinooge een brief naar minister Plasterk gestuurd om ook aan het belang te denken van een stadspartij. Kloos is blij met de steun van Bruinooge en de raad, speciaal CDA en Leefbaar die zich hebben uitgesproken. “Het antwoord van PvdA minister Plasterk biedt nog een opening voor het stembureau om de aanduiding OPA toe te kennen, maar denkt toch alleen maar aan het belang van Haagse partijen” aldus Victor Kloos. De minister wilde OPA niet eens ontvangen. OPA constateert dat de kieswet een nieuwe Haagse partij die een naam pakt van een jarenlang bestaande stadspartij belangrijker dan wat ieder normaal mens logisch vindt, de oudste rechten gelden.

Pin It
Bekeken: 1231x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/