Alkmaar, 27 augustus 2014. Alkmaar Sport N.V. heeft de afgelopen zomer voor de verenigingen Jong Holland, Kolping Boys, SV Koedijk en AMHC in opdracht van de gemeente Alkmaar kunstgrasvelden aangelegd. Dit is gedaan naar aanleiding van het door de raad van Alkmaar vastgestelde ‘Programma Kunstgras’. De velden worden met de start van het seizoen in gebruik genomen door de verenigingen. In het najaar zal er bij AMHC nog een vijfde veld aangelegd worden voor pupillen.

De aangelegde pupillenvelden bij Koedijk en Kolping Boys zijn niet meer gevuld met de oude vertrouwde rubber korrel (SBR), maar met kurk. Alkmaar Sport heeft voor deze zogenaamde infill gekozen omdat kurk niet stinkt en veel minder warmte vasthoudt als de zon schijnt. Daarnaast is kurk een natuurproduct. "Alkmaar Sport gaat bij tevredenheid in de toekomst meer nieuw aan te leggen velden van kurk voorzien", aldus Hans Hesselink. "Wat ons betreft zetten we hier een nieuwe standaard neer voor de toekomst. Uiteraard wordt via het gebruik en het onderhoud in de gaten gehouden hoe de infill zich op de langere termijn gedraagt".

In het Programma Kunstgras staat voor 2015 onder andere velden gepland voor SV Koedijk en Alkmaarsche Boys (pupillenveld). Alkmaar Sport start in september met de eerste voorbereidingen.

Op de foto het kunstgras B-veld van Alcmaria Victrix, overigens nog aangelegd met de rubber korrel.

20140827 kunstgras Alcmaria

Pin It
Bekeken: 1293x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/