Alkmaar, 1 september 2014. Vrijdag plaatste wethouder Anjo van de Ven (OPA) met de hulp van een kraan en enkele medewerkers van aannemer Ooijevaar een vloerplaat voor het nieuwe Wijkcentrum Overdie aan de Ruusbroechof. Daarmee markeerde zij tegelijkertijd het einde van een lange wachtperiode voor broodnodige vernieuwing én de start van nieuwe tijden: het beheer van het pand komt volledig in handen van de Bewonersonderneming Wijkcentrum Overdie.

Wethouder Van de Ven sprak tijdens een korte speech haar waardering uit voor de ontwikkeling die de wijk de laatste jaren doormaakt: “Overdie is een wijk die als een van de eersten wist dat je met weinig middelen maar veel inzet iets van belang kan neerzetten. Dankzij die instelling is het predicaat ‘prachtwijk’ – zo het dat ooit was – al lang niet meer van toepassing. Dat geldt ook voor dit wijkcentrum. Zonder betrokkenheid van bewoners en betrokken ambtenaren van de gemeente, hadden we hier vandaag niet gestaan’’.

De plannenmakers voor Wijkcentrum Overdie zijn niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er nauw samengewerkt met de eigenaar van Uitvaartcentrum Overdie, die onder hetzelfde dak zijn bedrijfsactiviteiten uitvoert. Maar vooral de bewoners, immers de gebruikers van het wijkcentrum – mochten volop meedenken. Dat gaf vaak aanleiding de plannen weer bij te schaven maar resulteerde uiteindelijk in een ontwerp waarmee iedereen blij is.

Wijkcentrum Overdie dateert al uit de jaren zeventig en was toentertijd een geschenk aan de wijk van Hoogovens (nu Tata Steel). De wijk herbergde veel werknemers van de Velsense staalgigant. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het gebouw zo’n ruim vijftig jaar later aan modernisering toe is. Zeker nu het centrum bestuurd wordt door een bewonersonderneming die het gebouw wil benutten voor veel meer activiteiten dan waar het oorspronkelijk voor was ontworpen.

Het plaatsen van de vloerplaat vraagt om enige precisie (foto: Fotostudio Wick Natzijl)

20140901 wijkcentrumOverdie

Pin It
Bekeken: 1522x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/