Alkmaar, 05 september 2014. Op woensdag 17 september en zaterdag 20 september zijn er weer leuke dingen te beleven in Bibliotheek Alkmaar Centrum. Die woensdag houdt Richard Witte om 19:00 uur een inspirerende lezing over vleermuizen in Noord-Holland en zaterdag is er een speciale middag van het 45-jarige KOOK, de oudste kringloopwinkel van Nederland.

Richard Witte is trekker van het project Batzone en werkzaam als ecologisch adviseur bij Bureau Endemica. Hij vertelt hoe deze leuke en bijzondere dieren leven. Hij leert de luisteraar onder andere dat het in het najaar feest is bij de vleermuizen en waarom dat zo is. Verder presenteert Witte een speciale vleermuis-app voor op de smartphone of tablet. Deze app geeft een beschrijving van alle Europese vleermuizen en laat tevens hun geluiden horen.

Aansluitend op de lezing wordt een nachtelijke excursie georganiseerd met een batdetector. In het veld worden ook metingen gedaan met lichtmeters op plekken waar de vleermuizen zitten. Dit om te laten zien dat vleermuizen vaak de donkerste plekken opzoeken. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Aanmelden kan bij de Klantenservice in de bibliotheek.

KOOK (Komitee Ontwikkelingssamenwerking Overdie en Kooimeer) bestaat 45 jaar en is daarmee de oudste kringloopwinkel van Nederland. De opbrengst van de winkel komt ten goede aan kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden en wordt geheel gerund door vrijwilligers. Naar aanleiding van het jubileum is zaterdag 20 september vanaf 14:00 uur een speciale middag georganiseerd.

KOOK realiseert nu ongeveer vijftig ontwikkelingsprojecten per jaar en een aantal van die projecten zullen worden getoond. Ook zijn er nostalgische filmbeelden te zien van het begin in de jaren ‘70. Tevens is er verkoop van tweedehands spullen om een indruk te geven van het uitgebreide en gevarieerde assortiment van KOOK. De middag wordt muzikaal opgeluisterd met mooie meerstemmige wereldmuziek door het koor Tadam. De toegang is gratis.

Pin It
Bekeken: 1333x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/