Alkmaar, 15 september 2014. Tien jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud-wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van Schooljudo als opvoedkundig middel. En als middel voor verbetering van zowel de motorische als sociale ontwikkeling van kinderen. Voor het 5e jaar op rij kent Alkmaar ook Schooljudo. Op 11 basisscholen zijn vanaf begin september de groepen 3 t/m 6 actief, bijna 1000 leerlingen doen mee. De grote afsluiting vindt plaats op 24 oktober, met Alkmaarse judoheld Neal van de Kamer.

De lessen worden gegeven door een lokale Schooljudo Entertrainer. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met judomatten en bakken vol met judopakken omgetoverd tot een dojo. Met Schooljudo, winnaar van de Sportiviteit Prijs 2013, leren kinderen feedback aan elkaar te geven en om te gaan met winst en verlies. Op deze manier wil Schooljudo, net als partner Stichting Aandacht Voor Pesten, een bijdrage leveren om pesten op en rond de scholen te verminderen.

Na de zes weken Schooljudo tijdens het gymmen volgt een afsluitende clinic. Een groot Schooljudofeest waar 200 deelnemers, en viervoudig Nederlands kampioen Neal van de Kamer. Geboren in Heerhugowaard en nu wonend in Alkmaar is hij dé lokale judoheld om dit Schooljudofeest op vrijdagmorgen 24 oktober in het Sportpaleis te verzorgen.

In 10 jaar tijd is Schooljudo uitgegroeid tot grootste judoclub van Nederland, mede dankzij Zilveren Kruis Achmea. Het partnerschap maakt mogelijk dat elk jaar zo’n 22.000 kinderen van 350 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen.

Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Tevens vormt de clinic het laatste zetje in de rug voor de deelnemers om nog eens gratis zes judolessen te volgen bij de lokale judovereniging; sportinstituut Tom van der Kolk, judoclub Randers de Geus of judoclub Hajime.

Kijk -hier- voor het Youtube-filmpje van Schooljudo.

20140910 schooljudo 2

20140910 schooljudo 1

Pin It
Bekeken: 1082x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/