Alkmaar, 17 september. Het goede nieuws is dat de HVC dit jaar mogelijk weer in de zwarte cijfers terechtkomt en dat er de komende jaren voldaan kan worden aan rente- en aflossingsverplichtingen. Voor de rest was het dinsdagavond toch vooral een realitycheck voor de gemeenten die het aandeelhouderschap van de HVC een kritisch onder de loep hebben genomen en er eigenlijk wel van af willen. De informatiebijeenkomst voor de Alkmaarse raad werd gehouden naar aanleiding van een rekenkamerrapport dat opgesteld was naar aanleiding van onrust onder de 54 aandeelhouders.

De 48 gemeenten en zes waterschappen roerden zich toen de HVC in 2012 de rode cijfers indook. En ‘e’en boodschap kwam duidelijk door: verkoop van de aandelen is eigenlijk onmogelijk. De Bank Nederlandse Gemeenten en de Waterschapsbank zullen in dat geval namelijk een evenredig deel van de schulden van HVC bij de aandeelhouders opeisen. De reden daarvoor is dat de aandeelhouders zich garant hebben gesteld voor die schulden. De HVC heeft een schuld van 843 miljoen euro, en de aandeelhouders staan daarvan garant voor 641 miljoen euro.

Pin It
Bekeken: 2361x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/