De partij GroenLinks vindt dat Alkmaar samen met Deventer, Leiden, Arnhem en Groningen bed, bad en brood moet blijven bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers.

De Centrale Raad van Beroep deed op 17 december de uitspraak dat gemeenten bed, bad en brood moesten aanbieden, maar de bedachte regeling bestaat er nu uit dat uitgeprocedeerde asielzoekers beperkt opgevangen worden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, en dat zij die meewerken aan hun uitzetting naar Ter Apel worden gestuurd. Wie niet meewerkt komt op straat te staan.

Het Rijk meldde dat andere gemeenten die doorgaan met het bieden van bed, bad en brood financiële sancties zullen krijgen.

De GroenLinks-fractie is echter van mening dat kleinschalige, lokale opvang de beste manier is om deze asielzoekers te helpen en vindt dat Alkmaar het voorbeeld van Deventer, Leiden, Arnhem en Groningen moet volgen in het aanbieden van bed, bad en brood.

 

Pin It
Bekeken: 4452x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/