Van donderdag 28 mei tot en met zondag 31 mei vindt de 6e editie van de Roze Week Alkmaar plaats. Het programma is ingekort naar een lang weekend. De week staat bol van roze activiteiten en wordt spectaculair geopend in de binnenstad. Het thema is ‘Be Proud’.

De Roze Week is gevuld met een divers aanbod aan roze activiteiten. Naast feestelijkheden is er ruimte voor cultuur, creativiteit en discussie, zoals een tafelgesprek met de lokale politiek en belangstellenden, een stadswandeling, theaterworkshop, Roze films in Filmhuis Alkmaar (met de film Pride) en feesten in 1811 Dance & Drinks.

In aanloop vindt er vrijdag 22 mei een jongerenfeest en wijnproeverij plaats. Daarnaast zal bij de opening van de kaasmarkt op deze dag de kaasbel worden geluid door Dolly Bellefleur. Winkeliers in d'Oude Stad hebben roze acties en artikelen en velen doen mee aan de etalagewedstrijd. De grachtenparade is 30 mei. Zondag wordt de Roze Week afgesloten in 't Hartje met de Pride Waagplein Party.

Actuele en complete programma is te vinden op Rozeweekalkmaar.nl of Alkmaarpride.nl. Volgend jaar gaat het evenement overigens officieel verder onder de naam Alkmaar Pride.

Pin It
Bekeken: 2412x