Alkmaar, 09 oktober 2014. Burgemeester Bruinooge heeft besloten om de exploitatievergunning van Grillroom Montfort aan de Gedempte Nieuwesloot in te trekken, naar aanleiding van een negatief Bibob-advies. Dit betekent dat Grillroom Montfort tot nader order gesloten is.

De exploitatievergunning was al geschorst tot 9 oktober 2014 vanwege overtreding van het horecabeleid. Naar aanleiding van vermeende strafbare feiten heeft de burgemeester een Bibob-onderzoek opgestart. Landelijk Bureau Bibop valt onder Justis, dat op haar beurt weer onder Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Een dergelijk onderzoek wordt ingesteld als een vergunning, subsidie of overheidsopdracht mogelijk wordt misbruikt voor criminele activiteiten. De burgemeester kan dan een vergunningaanvraag weigeren of de afgegeven vergunning intrekken. Zo wordt voorkomen dat de overheid criminele activiteiten faciliteert en wordt bovendien de concurrentiepositie van bonafide ondernemers beschermd.

Pin It
Bekeken: 2134x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/