Alkmaar, 14 oktober 2014. De rotonde op de kruising Koelmalaan-Bestevaerstraat wordt aankomende winter omgetoverd tot een turborotonde volgens NHD. De huidige rotonde veroorzaakt files en gevaarlijke situaties op de N242.

''Al vrij snel na de aanleg bleek dat hij niet voldeed. En dat is er niet beter op geworden sinds de reconstructie van de N242. Net voor de Leeghwaterbrug ligt in de N242 een bocht. Als je met 70 of 80 km aan komt rijden, moet je remmen als een idioot voor de file voor de afrit.'' volgens wethouder Jan Nagengast. 

Pas geleden heeft de Provincie Noord-Holland de afrit al langer gemaakt. Dit geeft niet genoeg resultaat waardoor de rotonde aangepast moet worden. De nieuwe rotonde krijgt 2 rijstroken en de fietsers die richting Heerhugowaard willen moeten straks via de rotonde om bij het fietspad langs de N242 te komen. De huidige oversteek voor fietsers zal verdwijnen. Op de Diamantweg komen twee opstelstroken voor de oprit naar de N242.

De werkzaamheden beginnen na de winter. De ondernemers van de industrieterreinen Overdie en Boekelermeer hebben geëist dat de rotonde deels in gebruik blijft om de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen te behouden.

Pin It
Bekeken: 2821x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/