Alkmaar, 15 oktober 2014. Het Geert Groteplein wordt onder handen genomen. De gemeente Alkmaar neemt dit project in goed overleg over van Woningbouwcorporatie Woonwaard. Financiering van het project komt uit de verkoop van kabelmaatschappij CAI. Die heeft destijds 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de parkeeroplossing bij de nieuwbouwplannen aan het Geert Groteplein. Het schetsontwerp zal met omwonenden, de wijkraad en winkeliers worden besproken voordat een definitief ontwerp wordt opgesteld.

Wethouder Anjo van de Ven (OPA): “De oorspronkelijke plannen voor de nieuwbouw konden door de crisis niet meer doorgaan. Maar het Geert Groteplein is wel echt versleten. De uitstraling van het plein laat veel te wensen over. Dus is het nu hoog tijd voor actie. Alle waardering voor Woonwaard, dat we nu samen tot deze oplossing komen. Nieuwbouw laat nog even op zich wachten, maar het plein kan worden opgeknapt.” De uitvoering van de herinrichting wordt opgenomen in het herinrichtingsplan van de wijk Nieuwe Overdie. De werkzaamheden starten in 2015.

Voor het opknappen van het plein is 1.8 miljoen euro begroot, zoals ooit beloofd aan Overdie. Voor de overige twee ton worden andere projecten in Overdie gefinancierd. Zo gaat een deel naar de glas-in-loodramen van de Don Bosco-kerk, komt er een kunstwerk op het Spiegehelplein en kan datzelfde plein alsnog opgewaardeerd worden.

Toen in 2004 de Centrale Antenne-Inrichting (CAI) van de gemeente Alkmaar werd verkocht, werd besloten de opbrengsten in te zetten voor projecten in de stad. In februari 2012 hief de commissie die toezicht hield op de besteding van dat geld zichzelf op. De uiterste bestedingsdatum werd daarbij vastgesteld op eind 2014. Bij haar opheffing drong ze erop aan bij de besteding van de resterende bedragen voortaan de gemeenteraad te betrekken. Daarom zal dit voorstel ook nog dit jaar aan de raad worden voorgelegd.

Pin It
Bekeken: 2171x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/