Alkmaar, 23 oktober 2014. Na het succes van afgelopen jaar zal vrijdag 14 november de 9e editie van Popronde in de binnenstad van Alkmaar plaatsvinden. Het programma met een grote verscheidenheid aan gratis concerten duurt van 16:00 uur tot 3:30 uur.

De Popronde is het rondreizende muziekfestival van Nederland en is voor de jaarlijkse selectie van 120 opkomende Nederlandse band en artiesten de kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen. Zo vormt de Popronde een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten en een voeding voor de Nederlandse popmuziek. Veel bands zijn mede dankzij het festival doorgegroeid tot nationaal en internationaal vermaarde bands.

Met en 51 bands op unieke 30 locaties en is er voor ieder wat wils. Men kan kiezen voor de vertrouwde genres zoals Pop, Rock, Soul en Blues of luisteren naar meer alternatieve stijlen zoals Ska, Reggae, Avant-garde en Bluegrass. Deze editie zijn er twee locaties waar de fans van Electro hun hart op kunnen halen en is er voor de liefhebbers van de hardere stijlen een heus Hardrock- /Metalpodium gecreëerd bij Podium Victorie.

Qua locaties heeft de Popronde zichzelf weer overtroffen. Naast de traditionele locaties presenteren ook Soepp, Kowalski, Jinx, Tante Sannie, Het Gulden Vlies, De Kleine Waarheid, Cuts for Glory en De Binnenkomer wat muzikaal Nederland allemaal te bieden heeft. Het 3 voor 12 Hollandse Nieuwe- Podium is weer bij Artiance te vinden en Koekenbier is dit jaar OOR-podium geworden.

Pareltjes van dit jaar zijn onder andere Yellow Grass, die aan een begin van de dag een intiem optreden geeft in de bloemenschuit van Lunchroom Anne & Max, metal-band For I am King en singer-songwriters Iris Penning en Sofia Dragt. Laatstgenoemde speelde al tijdens in Alkmaar tijdens Zomer op het Plein. De avond wordt afgesloten door de vrolijke nazomerse klanken van met Piñata en stemkunstenaar/ one-man band Maask.

Meer informatie op de website van Popronde Alkmaar, op Facebook of Twitter.

Foto: Popronde band Friends of The Family (fotograaf: Bart Notermans)

 

Pin It
Bekeken: 1757x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/