Alkmaar, 24 oktober 2014. De gemeente Alkmaar en HVC hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Eén van de belangrijkste speerpunten van het Alkmaars Energieprogramma is uitbreiding van het warmtenet in Alkmaar. Met de aansluiting van woningen en bedrijven op het warmtenet wordt een bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de stad. Woensdag is getekend voor de aansluiting van De TelefoonCentrale en Stadswerk072 op het warmtenet. 

De overeenkomst is een nieuwe stap in de ontwikkeling van het warmtenet in Alkmaar. De aansluiting van De TelefoonCentrale en Stadswerk072 zorgt voor een verminderde CO?-uitstoot van 306 ton per jaar. Dit is vergelijkbaar met de uitstoot van zo’n 100 middenklasse auto’s die gemiddeld 15.000 km per jaar maken.

Wethouder duurzaamheid Jan Nagengast (CDA): ’De nieuwe aansluitingen dragen bij aan de verduurzaming van de gemeente Alkmaar. Dankzij de bestaande restwarmte van HVC hoeven er geen extra fossiele brandstoffen gebruikt te worden om energie op te wekken. En nu het warmtenet in de wijk Overdie is aangelegd, is het voor andere bedrijven in Overdie ook mogelijk om aan te sluiten op het warmtenet. Zo kunnen we nieuwe stappen maken om Alkmaar verder te verduurzamen.’

De aanleg van warmtenet is een initiatief van de gemeente Alkmaar en HVC. Inmiddels heeft het warmtenet een lengte van 12 km en voorziet het 85 bedrijven en ongeveer 1000 woningen van warmte uit de afvalenergiecentrale. De komende jaren wordt het warmtenet verder uitgebreid. Uiteindelijk kan het warmtenet zo’n 10.000 woningen en bedrijven in Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard en Langedijk van duurzame warmte voorzien.

HVC is het afval- en energiebedrijf van 48 gemeenten en 6 waterschappen. HVC werkt aan het inzamelen van afval, terugwinnen van grondstoffen en produceren van duurzame energie.

 

Pin It
Bekeken: 1734x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/