Steeds meer ouderen uit Alkmaar zijn op zoek naar dagelijks contact. Dit blijkt uit een sterk groei van nieuwe aanmeldingen bij de Telefooncirkel van Humanitas. Sinds januari is het aantal deelnemers met 43% gegroeid.

Neem bijvoorbeeld mevrouw De Waal uit De Mare. Zij is 79 jaar oud en heeft een klein sociaal netwerk. Sinds het wegvallen van haar man in het voorjaar van 2014, nam de behoefte aan contact toe. Sinds februari van dit jaar heeft mevrouw zich aangesloten bij de Telefooncirkel van Humanitas.

Mevrouw De Waal benoemt dat dit haar ‘’een gevoel van veiligheid geeft en het is een anker in de ochtend om de dag te starten’’.

Door de veranderde zorg wordt van ouderen verwacht dat ze langer thuis blijven wonen. Hierbij bestaat de kans dat zij langzaam meer in een isolement komen, zeker als zij hun levenspartner verliezen. Wie ook graag meer sociaal contact wil of iemand kent met die wens, kan contact opnemen met Humanitas via 072-5401800 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 3588x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/