Alkmaar, 28 oktober 2014. Zo’n tachtig jeugdhulp- en zorgverleners uit de regio kwamen maandagavond bijeen om zich in Theater De Vest in Alkmaar te laten voorlichten over de stand van zaken rondom de decentralisatie Jeugdzorg. Wethouder Mirjam Hamberg en enkele deskundigen deelden ervaringen en beantwoordden vragen.

Tijdens de avond ontstond een open gedachtewisseling. "We zijn hier voor wat de bestuurders betreft niet gekomen om jullie, de professionals, te vertellen hoe het straks allemaal per se moet gaan worden", zei wethouder Jeugdzorg Mirjam Hamberg (PA). "We willen ook en vooral van jullie horen waar zorgen liggen, wat beter zou kunnen en hoe we elkaar kunnen versterken." Hamberg benadrukte dat, hoewel er inderdaad sprake is van een bezuiniging, er wel degelijk ook kansen liggen. "We organiseren de zorg en hulp hoe dan ook dichter bij onze inwoners dan nu het geval is."

De aanwezige gezinscoaches, gedragswetenschappers, psychologen, huisartsen, hulpverleners, leerkrachten en anderen uit de praktijk stelden veel vragen over de stand van zaken. Een aanzienlijk deel van die vragen kon ter plekke worden beantwoord. Op andere, zo gaven de beleidsmedewerkers aan, zal in de komende weken en maanden samen met de sector een antwoord gevonden worden.

Veel van de aanwezigen gaven na afloop aan het een waardevolle bijeenkomst te hebben gevonden. "Ik heb er veel vertrouwen aan ontleend" en "we zijn samen goed op weg" waren enkele van de reacties uit de zaal.

 

Pin It
Bekeken: 1187x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/