Uit de Atlas voor gemeenten, die dit jaar het thema ‘Erfgoed’ heeft en woensdag gepresenteerd is in Dordrecht, blijkt dat steden die veel monumenten hebben zich beter ontwikkelen dan steden met weinig of geen monumenten. Dat meldt NU.nl. 

Deze steden zijn aantrekkelijker voor zowel bewoners als toeristen. Volgens de onderzoekers wonen en werken mensen blijkbaar graag in deze steden. Een van de aantrekkelijke steden met veel monumenten die genoemd worden is Alkmaar.

Monumenten dragen volgens de onderzoekers bij aan de aantrekkelijkheid van een stad voor toeristen, maar ook voor bewoners. Zo zijn de huizenprijzen in steden met veel monumenten hoger. Verder neemt in monumentale steden de beroepsbevolking in omvang toe, waar die in andere steden juist krimpt.

In de Atlas voor gemeenten worden elk jaar de vijftig grootste gemeenten van Nederland op vijftig punten met elkaar vergeleken. Ook bevat de Atlas ranglijsten om de relatieve positie van een gemeentete bepalen.

Pin It
Bekeken: 3963x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/