Alkmaar, 07 november 2014. Het gebeurde schrikbarend vaak dat mensen via de Luttik Oudorp vanaf de Friesebrug naar de Bierkade en de Vondelstraat glippen, omdat de Wagenweg eenrichtingsverkeer is en er een beweegbare paal geplaatst is op de juiste rijrichting. Men heeft geen zin helemaal via de ring of de Kennemersingel om te rijden. De gemeente kreeg veel beklag over deze onveilige situatie en heeft op twee dagen geconstateerd dat ruim een vijfde van het verkeer op de gracht de verkeerde kant op rijdt. In absolute getallen is dat een aantal van 200 tot 300 auto's. Woensdag heeft de gemeente een camera geïnstalleerd. Wie nu nog spookrijder is op de Luttik Oudorp, krijgt een bekeuring van 140 euro op de mat.

De camera is op proef geplaatst en inwoners zijn middels een brief op de hoogte gesteld. Het is de bedoeling dat op termijn alle verzinkbare palen in de binnenstad plaats maken voor camera's die kentekens uitlezen, zo vertelt wethouder Nagengast het NHD. Bijzonder opsporingsambtenaren van de gemeente houden de vastlegging bij en sturen beelden van overtreders door naar het justitieel incassobureau. Het Openbaar Ministerie houdt tijdens de proef het verloop in de gaten.

Bij een geslaagde proef wordt het verlenen van ontheffingen gedigitaliseerd. Dan wordt ook vastgelegd wat per auto de parkeerrechten zijn. Het systeem moet medio 2015 operationeel zijn.

Pin It
Bekeken: 1906x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/