Éen van de belangrijke kernwaarden in de moderne opvoeding van onze kinderen is 'duurzaamheid'. In een periode waarin fossiele energie steeds schaarser wordt moeten we creatiever met andere beschikbare energie omgaan. Harry van Ommen, directeur van de Energy Challenges, wil met de Energy Challenges tussen verschillende scholen kinderen op een leuke manier bewust maken van energie.

Ook wethouder duurzaamheid voor Alkmaar Jan Nagengast is van mening dat kinderen er op school al op een speelse manier mee in aanraking moeten komen, weliswaar op een speelse manier: "Het is belangrijk dat kinderen er bewust van worden op school en dat stukje bewustzijn vervolgens meenemen naar huis.

Donderdagmiddag was de finale van de Energy Challenge bij Hogeschool InHolland aan de bergerweg in Alkmaar. Na het bekijken van de door de basisschoolleerlingen gemaakte filmpjes en presentaties over de duurzaamheidsacties van hún klas werden ze getrakteerd op de Mad Science Show. Er werd genoten van een ei dat in een fles wordt gezogen en bevroren koolstofdioxide dat veranderd in een zeepbel vol gas.

Pin It
Bekeken: 3940x
https://ee.itk.ac.id/data/