Donderdagavond is de Alkmaar Pride, oftewel de Roze Week, officieel geopend door Emancipatie-wethouder Pieter Dijkman. Om 19:30 uur hees Dijkman de regenboogvlag op het gemeentehuis. Vervolgens maakte een bonte stoet, met drag queen Beau Celesta Louise voorop, een tocht door de binnenstad van Alkmaar.

Tijdens de Roze Week wordt aandacht gevraagd voor de bijzondere positie die lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders in de samenleving innemen. Vaak stuiten ze in het dagelijks leven nog op onbegrip en walging.

Gedurende het weekend wordt een scala aan activiteiten gehouden om te ijveren voor een tolerantere behandeling van zogenoemde LHBT'ers. Het thema van de Roze Week is dit jaar 'Be Proud': wees trots op wie je bent en wees ook trots op hoe je de ander zichzelf durft te laten zijn. Meer informatie over het programma is te vinden op www.rozeweekalkmaar.nl.

Alkmaar Centraal-fotograaf Marco Schilpp was donderdagavond aanwezig bij de opening van de Roze Week en maakte een fotoreportage die in zijn geheel te bekijken is op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal. (foto: Marco Schilpp)

Pin It
Bekeken: 3844x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/