Alkmaar, 15 november 2014. In een spannende stadsderby tegen een zwaar gehavend VVA trekken de Alvoco dames aan het langste eind. Het werd een zwaar duel in Sportcomplex Oosterhout waar de kansen om de minuut keerden. Pas in de vijfde beslissende set met een zeer spannend slot kon de thuisclub de winst naar zich toe trekken: 3-2.

De Alvoco dames waren op volle oorlogssterkte, het voormalige tweede team van Alvoco dat twee seizoenen terug verhuisde naar de Alkmaarse concurrent VVA niet. Zij hadden geen wisselmogelijkheden. In de eerste set ging de strijd gebroederlijk gelijk op, maar op het eind kon Alvoco knap de eerste set binnenhalen, vooral dankzij Lisa de Graaf en Naima El Ouahhabi: 25-20.

In de tweede set had thuisclub Alvoco het zwaar. De passing liep minder en VVA kwam steeds beter in haar spel met harde aanvallen van Petra Schumacher en Hester Kerkvliet. De thuisclub bleef verbijsterd achter: 12-25.  Ook de derde set ging niet naar Alvoco, hoewel het team van coach Sydney Paula het gedurfde spel van de eerste set langzaam terugkreeg: 20-25. De vierde set was weer voor de thuisclub, dankzij fraaie combinaties terwijl het bij VVA juist begon te haperen: 25-16.

De vijfde en beslissende set was een thriller. Halverwege de set begon VVA uit te lopen door een slim spelende Andrea Roozendaal op midden: 9-14, matchpoint. Maar het tij werd gekeerd. VVA had vooral moeite met de gevarieerde opslag van De Graaf en scoorde geen punt meer, zodat de laatste set en de partij met 16-14 toch nog naar Alvoco ging.