Alkmaar, 18 november 2014. Vrijdag presenteerde ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers, samen met de lijsttrekker voor de ChristenUnie Annet Boersma een 5-puntenplan van de ChristenUnie om de misstanden in de prostitutie van Alkmaar aan te pakken. De ChristenUnie wil mensenhandel tegengaan en vindt prostitutie mensonwaardig en tegen het geloof ingaan. Ook gingen Segers en Boersma in gesprek met inwoners over het prostitutiebeleid in Alkmaar. De presentatie vond plaats in Aanloophuis De Steiger. 

Gert-Jan Segers presenteerde onlangs in de Tweede Kamer samen met PvdA en SP een initiatiefwet om bezoekers van prostituees strafbaar te stellen als ze weten of kunnen weten dat er sprake is van prostitutie onder dwang of prostitutie met minderjarigen. Mensen die vermoedens van strafbare feiten doorgeven aan de politie in plaats van gebruik te maken van de diensten van prostituees worden vrijgesteld van strafbaarheid. Aangifte moet aangemoedigd worden, volgens de ChristenUnie.

ChristenUnie Alkmaar heeft voorgesteld om elke prostituee ook een eigen vergunning te laten aanvragen. Bij de aanvraag kan de gemeente dan nagaan of er geen sprake is van dwang of minderjarigheid. Een wetswijziging hierover is in voorbereiding en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten studeert op een aanpassing van de APV om dit mogelijk te maken. Concentratie van prostitutie is beleidsmatig onontkoombaar, maar de ChristenUnie wil deze dan wel verplaatsen naar de randen van de stad.

De partij pleit ervoor dat de verschillende gemeentelijke diensten goed samenwerken en alert zijn op signalen van mensenhandel. Goede voorlichting en preventie op de scholen is belangrijk en de fractie wil ook hulp- en uitstapprogramma’s voor prostituees. Het bestaande centrum van de GGD is daarvoor een goede startplaats. 

20141118 christenunie prostitutie

Pin It
Bekeken: 1545x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/