Het Alkmaars Energieprogramma; het programma waarin vastgesteld staat op welke wijzeop lokaal niveau een bijdrage geleverd kan worden aan het verduurzamen van de gemeente, is geëvalueerd en hieruit blijkt dat Alkmaar op de goede weg is.

Er is de afgelopen 3,5 jaar vooral ingezet op duurzame mobiliteit, uitbreiding van het Warmtenet van HVC, de duurzaamheid van de bestaande stad, opwekking van duurzame energie en bewustwording bij inwoners. Zo staan er nu 56 openbare elektrische laadpalen voor auto’s. Er zijn twee groengas tankstations en de gemeente en Stadswerk072 gebruiken duurzame auto’s.

In het Rembrandkwartier zijn 55 huizen voorzien van spouwmuurisolatie, maar er valt nog veel winst te halen in verduurzaming van bestaande bouw. Om bewoners en bedrijven energiebewuster te maken was er onder andere de ‘Kost je weinig energie’ campagne.

Inmiddels is het warmtenet 12 km lang, voorziet 2850 woningequivalenten en kan door de hele regio groeien. Verdere duurzame energie komt van windmolens, de HVC Bio-energiecentrale en zonnepanelen bij particulieren en bedrijven. Alkmaar wekt 8% duurzame energie op. Het landelijk gemiddelde is 4,5%, maar de gemeente.

Pin It
Bekeken: 4022x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/