Alkmaar, 24 november 2014. In een enerverende en spannende wedstrijd heeft de Alkmaarse Rugby Club de Big Bulls uit Almelo met 42-29 verslagen en daarmee afscheid genomen van de laatste plaats van de ranglijst.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op zonder dat één van de teams kon scoren. Pas halverwege de eerste helft wist Mickey Verhofstad de score te openen met een try: 7-0. Het antwoord kwam erg snel, een doorbraak in de drie-kwartlijn zorgde ervoor dat de Bulls de achterlijn wisten te halen. In de tackle werd toch nog een ongeconverteerde try genoteerd: 7-5. Alkmaar stond daarna weer op scherp en 'Man off the match' Nanko Molenaar nam de volgende try voor zijn rekening. Een break in de drie-kwartlijn zorgde ervoor dat een aanval voortgezet kon worden waarna Molenaar die met een try kon afronden: 14-5. De thuisploeg had nu de smaak te pakken en liet 21-5 noteren na een try van Kristian Boogert. Maar de Bulls zaten niet bij de pakken neer en bepaalden met een try in de hoek van het veld de ruststand: 21-12.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Alkmaar drukte de Bulls al flink terug. De ingezette aanval werd pas vlak voor de goal-lijn gestopt waarna de scheidsrechter een 5 yards scrum toekende aan de Big Bulls. De bal werd echter gewonnen door Alkmaar en die ging voor de push-over. Dat lukte echter niet waarna Nanko Molenaar de bal uit de scrum plukte en over de lijn dook en het bonuspunt toch veilig stelde. Alkmaar was nu goed op stoom met als gevolg de mooiste try van de wedstrijd. Full-back Kenny Kolk was goed meegegaan in de aanval en toen Kristian Boogert hem zag opduiken in de drie-kwartlijn wist hij hem aan te spelen met een fantastische lange pass waarna Kolk de aanval met een try afrondde. Boogert nam zelf de volgende try voor zijn rekening en Alkmaar ging met een riante 42-12 voorsprong aan de leiding.

Daarna ging het mis. In het laatste kwartier liet Alkmaar zich flink onder druk zetten en dat zorgde voor chaos in de verdediging. De Bulls profiteerden daar flink van door drie try’s te scoren en een bonuspunt mee naar huis te nemen. De eindstand was 42-29, daardoor staat de Alkmaarse Rugby Club niet langer op de laatste plaats. (Foto: aanvoerder Kristian Boogert leidt de aanval)

 

Pin It
Bekeken: 966x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/