Alkmaar, 28 november 2014. Direct na de verkiezingen kondigde OPA-lijsttrekker Victor Kloos door te willen gaan met de zittende coalitie van OPA, VVD, CDA en D66, maar dat hij ook gesprekken zou voeren met alle andere fracties. Kloos in zijn persverklaring: "Dit is belangrijk omdat een breed draagvlak essentieel is de komende jaren gezien de uitdagingen waarvoor de gemeente staat zoals de overdracht van middelen en taken vanuit het rijk (drie decentralisaties)."

Afgelopen week heeft de delegatie van OPA in goede open sfeer gesprekken gevoerd met alle fracties. Elke fractie heeft aangegeven op welke wijze zij kan bijdragen aan de komende raadsperiode en welke punten voor hen in het bijzonder van belang zijn. "Gezien een aantal inhoudelijke overeenkomsten tussen het programma van OPA en dat van GL én het belang van een brede coalitie voor de komende jaren heeft OPA gevraagd of GroenLinks eventueel interesse had om deel te nemen aan de beoogde coalitie van OPA, VVD, CDA en D66. GL was hiertoe eventueel bereid. Uiteindelijk bleek er voor een dergelijke brede samenstelling te weinig draagvlak bij de voormalige coalitie," aldus partijleider Kloos.

Het resultaat van de informatieronde is dat OPA, VVD, CDA en D66 gesprekken samen voortzetten. Deze zullen komende week plaatsvinden onder leiding van formateur Michel Rog. Rog is lid van de Tweede Kamer voor het CDA en heeft de steun van de betrokken partijen. Kloos: "De streefdatum voor nieuwe coalitie en college van B&W is 19 december. Op 2 januari zal dan het akkoord in de raadsvergadering besproken worden en worden de wethouders benoemd."

De formateur zorgt er verder voor dat er een duidelijke planning is en dat het proces transparant blijft. Rog is technisch voorzitter van de bijeenkomsten, leidt de onderhandelingen en zorgt voor de perscontacten. Tevens is hij aanspreekpunt voor en namens de onderhandelende partijen.

Pin It
Bekeken: 1547x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/