Heerhugowaard, 01 december 2014. In januari start gemeente Heerhugowaard een proef met het ophalen van plastic verpakkingen. Dat betekent dat ongeveer 8000 huishoudens deze voortaan in aparte zakken aan kunnen bieden. De komende tijd ontvangen alle huishoudens in de deelnemende wijken inzamelzakken met een brief in de bus. In die wijken worden de oranje containers weggehaald. De containers bij winkelcentra blijven wel staan. De proef duurt 6 tot 9 maanden.

Het plastic afval wordt eens in de twee weken opgehaald volgens de online kalender. Aan lichtmasten in de wijk wordt een speciale klikbeugel vastgemaakt waaraan de zakken kunnen hangen. Zo’n ophaalpunt is nooit verder weg dan 100 meter. 

Tijdens de proef wordt gekeken wat de kosten en baten zijn van de nieuwe inzamelmethode. Het college beslist daarna of het plastic in de rest van Heerhugowaard vanaf 2016 op dezelfde wijze wordt ingezameld.

Pin It
Bekeken: 1338x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/