De gemeente Alkmaar en de Schermer Sportvereniging (SSV) hebben woensdag 3 juni een verplaatsingsovereenkomst ondertekend. Hierin staan nadere afspraken over de realisatie van de nieuwe club- en kleedkameraccommodatie van SSV. Met de ondertekening krijgt de eerste fase van het project Dorpshart in Stompetoren nu echt gestalte.

De totale investering bedraagt rond één miljoen euro, waarvan de gemeente zo’n zeven ton voor haar rekening neemt. De rest van het bedrag zal door de SSV worden gefinancierd.

De bouw van het clubhuis moet nog dit najaar starten. Aansluitend zullen in het voorjaar van 2016 door Alkmaar Sport NV het nieuwe handbalveld en kunstgrasvoetbalveld worden aangelegd. Op de vrijgekomen grond komen een supermarkt, woningen, een dorpsplein en parkeervoorzieningen.

Wethouder Anjo van de Ven ondertekende namens de gemeente. Bestuursleden Bart Torenvlied, Jan Paasman en Kees Kiemel deden dit namens SSV. Ook waren Ian Adelberg, architect van het clubgebouw, en Hans Hesselink namens Alkmaar Sport aanwezig. (foto: Marco van Ammers Fotografie)

Pin It