Op 4 juni nam wethouder Elly Konijn het eerste exemplaar in ontvangst van 'Machteld Sijbrantsdochter'. Leen Spaans, voorzitter van de Historische Vereniging Alkmaar, kwam samen met de drie auteurs het nieuwe onderwijsproject brengen.

Het pakket bestaat uit een boek, kaarten, afbeeldingen, vragenlijsten, het ontzetverhaal van Nanning van Foreest, een pen met daarin het beroemde polsstokbriefje en een usb-stick met een fotopresentatie. Machteld, een jong schoolmeisje uit 1573, vertelt als ooggetuige over de Spaanse bezetting.

Op een moderne manier, zo dicht mogelijk bij de belevingswereld van kinderen, vertellen Jan Nachbar, Marlies ten Berge en Bert Muis het verhaal van de grote dreiging rond Alkmaar en natuurlijk de Victorie op 8 oktober. Vragen en opdrachten leiden de leerlingen door de geschiedenis, samen met Machtheld. 

De Historische Vereniging Alkmaar viert dit jaar zijn 90e verjaardag. Daarom deelt de vereniging enkele cadeaus uit. Machteld Sijbrantsdochter is het eerste cadeau. Nog voor de zomervakantie heeft iedere school het fraaie lespakket.

Pin It
Bekeken: 3558x