De PvdA heeft vragen gesteld over uitlatingen die gedaan zijn door wethouder Pieter Dijkman tijdens een vastgoedbeurs in Amsterdam. Op de website van de beurs is te lezen dat Dijkman vertelt dat Alkmaar de gemeentelijk parkeergarages in de verkoop doet. De PvdA wil daarom weten om welke garages het gaat, voor welk bedrag deze te koop zijn en wanneer de wethouder de raad daarover gaat informeren.

Dat er parkeergarages verkocht worden past in het plan om gemeentelijk vastgoed af te stoten. Ook de tegenvallende parkeeropbrengsten van bijvoorbeeld de nieuwe Schelphoekgarage zullen wellicht bijdragen aan het ontwikkelen van een plan om de garages af te stoten.
Toch laat de gemeente weten dat het nog lang niet zover is, en er nog niets besloten is. Wel wordt bevestig dat er onderzoek wordt gedaan naar verkoop van gemeentelijk vastgoed en dat de parkeergarages daar inderdaad deel van uitmaken. Dat Q-Park al intersse heeft getoond is volgens de gemeente dan ook aan de 'vroege kant'. (foto: WikiMedia Commons)

Pin It
Bekeken: 5423x