Alkmaar, 15 december 2014. Afgelopen jaarwisseling zijn door vuurwerk in het land 20 mensen blind geworden aan één oog. In totaal liepen 237 mensen oogletsel op, waarvan 30% blijvend en 50% van alle slachtoffers was 21 jaar of jonger. Uit deze cijfers blijkt dat het van groot belang is om je ogen goed te beschermen als er vuurwerk afgestoken wordt. Om hier een bijdrage aan te leveren, geeft Pearle Opticiens Alkmaar een gratis vuurwerkbril aan basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. In totaal worden in geheel Nederland 70.000 vuurwerkbrillen weggegeven.

Als aftrap van de actie werden maandag bij basisschool De Keerkring in Woerden de eerste 350 vuurwerkbrillen weggegeven. Hierbij was ook de 17-jarige Joeri Pels aanwezig. Hij kreeg op 12-jarige leeftijd een babypijl in zijn ogen, moest vier keer geopereerd worden en 165 keer in Het Oogziekenhuis Rotterdam zijn voor behandeling of onderzoek. Op dit moment heeft hij 50 tot 70% zicht. Joeri vertelde wat hem is overkomen en wat je het beste kunt doen om je ogen te beschermen, maar ook wat je meteen moet doen als je toch onverhoopt vuurwerk in je ogen krijgt.

Pearle wil als grootste winkelketen in de optiek een voorbeeldfunctie zijn. De gratis vuurwerkbrillen zijn tot en met 31 december af te halen bij de winkels van Pearle Opticiens, zolang de voorraad strekt. Meer informatie over bescherming en vestigingen op de website van Pearle.

Foto: de aftrap van de vuurwerkbrillenactie in Woerden.

 

Pin It
Bekeken: 1681x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/