De buurtbewoners van en rond de Koolmeesstraat in Alkmaar werden vrijdag onaangenaam verrast door een brief van Stadswerk072. In de brief stond te lezen dat de gemeente Alkmaar van plan is om een aantal fiets- en voetgangersbruggen in Alkmaar te verwijderen om kosten te besparen. Voorlopig gaat het om vier bruggen, waaronder de brug tussen de Koolmeesstraat en het Ringslootpad.

Stadswerk072 benadrukt in de brief dat er nog niets vaststaat en er eerst een inventarisatie moet plaatsvinden om de bepalen hoe belangrijk de brug is voor de buurtbewoners. Bij deze inventarisatie wordt gekeken naar de alternatieve routes en of die veilig genoeg zijn voor bijvoorbeeld kinderen. Bewoners worden in de brief verzocht om hun mening over het verwijderen van de brug per e-mail aan Stadswerk072 te laten weten.

De buurtbewoners zijn duidelijk zeer ontevreden over het plan van de gemeente, wat blijkt uit de Facebookactiegroep die meteen is opgericht, genaamd “Brug Bij Koolmeesstraat Moet Blijven”. Volgens de bewoners is de aangeboden alternatieve route verre van ideaal. Deze leidt onder andere langs een hoge trap waar geen geschikte doorgang is voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen. Deze trap komt direct uit op de drukke Vogelweg, wat gevaarlijke situaties kan opleveren met kleine kinderen.

Ook valt het op dat maar een klein deel van de bewoners die vaak gebruik maken van de brug, ongeveer 50 huishoudens, de brief heeft ontvangen. De bewoners van de Koolmeesstraat hebben de brief gehad, maar bijvoorbeeld in de Pimpelmeesstraat, de Zwaluwstraat en op de Vogelweg wist men van niets.

De bewoners bereiden een petitie voor om aan te bieden. Ondertussen drukt de beheerder van de Facebookpagina de bezoekers op het hart om “op beleefde toon uiteraard, een stukje te sturen naar het adres [in de brief].”

 

Pin It
Bekeken: 9096x
https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/