Alkmaar, 18 december 2014. In de arbeidsmarktregio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland is het aantal WW-uitkeringen in november gestegen. Ook in de meeste sectoren nam het aantal WW-uitkeringen toe. Het totaal aantal lopende WW-uitkeringen komt in november landelijk uit op 425.000, 1,4 procent meer dan in oktober. In de afgelopen 20 jaar daalde het aantal WW-uitkeringen van oktober op november alleen van 2005 tot en met 2007. In Zaanstreek-Waterland (1%) en Zuid-Kennemerland (1,1%) was de stijging lager dan landelijk. Noord-Holland Noord vertoonde met 2,0% een grotere toename.

Met een stijging van 14% in november liet de horeca de grootste WW-toename zien. Dit komt met name door de seizoensinvloed. Er zijn uitzonderingen zoals in de bouw, hier is een afname van 3,5% te zien in de drie regio's. De daling in deze sector zette in februari 2014 in en duurt, met name door het aantrekken van renovatie- en herstelwerkzaamheden, naar verwachting voort.

UWV heeft onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen binnen de sectoren. De resultaten zijn gepresenteerd in het deze maand uitgebrachte rapport ‘Sectoren in beeld’. De verwachting is dat volgend jaar het aantal vacatures flink toeneemt. Het totaal aantal banen stijgt echter beperkt, waardoor er binnen de meeste sectoren voorlopig geen grote tekorten ontstaan. In specifieke beroepsgroepen kan wel krapte aan personeel ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn ICT-programmeurs, monteurs, docenten in specifieke vakken en servicemonteurs.

De tekorten in specifieke beroepsgroepen worden deels veroorzaakt door een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. In de Noord-Hollandse regio’s ontvangen bijna 10.000 mensen zonder startkwalificatie (opleiding op maximaal mbo-1 niveau) een WW-uitkering. Het vacatureaanbod is voor deze groep werkzoekenden klein. Op korte termijn wordt hier weinig herstel op de arbeidsmarkt verwacht.

Pin It
Bekeken: 1034x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/